Friday, May 27, 2011

CATwoman :3

Nama asal:ella
Nickname:syella,badda,badam

yo!waddup dude?im nona :)


although i looked small im GIANT a.k.a ayen


im belang a.k.a abang belang :p



annyeong~~ im mina 


im BUSU not BUSUK!


Im ilat a.k.a KILAT (hitam berKILAT)

Ilat ni jugak femes sebagai sepupu adik aku.teehee XD

Im A'an


M.I.A
Atek.Hilang secara tiba-tiba ;( .Kakak sedara aku pernah la nampak kucing sebijik macam Atek dekat pasar malam tapi tak sempat nak ambik dia da lari.Sayang sangat kat kucing ni sebab badan dia demok macam garfield :))

R.I.P

Ibu :)) .Kami satu keluarga panggil dia Ibu sebab first time datang rumah,dia bawak anak-anak dia (A'an & Badda).So sebab dia ni dah jadi mother jadi kami pun panggil la dia Ibu.Tapi sayang nya time dia nak beranak lagi sekali anak dia mati dalam kandungan.Lepas tu Ibu pun hilang tak tahu ke mana :(

Lil' sis wit opah's.
Yang ini pun nama dia Ibu.Tapi ni opah punya.Sangat garang ok.Dah berapa kali dah muke aku kena cakar dengan Ibu.Opah pun bela banyak kucing macam kitorang,tapi yang speselnye tentang Ibu ialah first time opah pungut dia,badan dia penuh kurap dan tak berbulu.A few weeks lepas opah bela dia,tengok-tengok bulu dia jadi lebat.Kurap pun hilang.Moral nya,kalau hati kita ikhlas nak buat kebaikan dan tak pandang luaran,kebaikan kita pasti akan dibalas tanpa kita sangka.Buktinya,siapa sangka kucing penuh kurap dan fur-less ni akan ada bulu sebijik macam kucing parsi,kan?

Renung-renungkan,dan selamat beramal :p

3 comments:

zarifah efa pahmi said...

wah banyaknya kucing..sukanya..mesti syok gila kan meriah..i pun dlu ada kucing banyak gila tapi sayangnya bila pindah tempat lain memang tak boleh bawak..:'(

budak katak said...

efa:memang terlebih meriah pun.kadang2 tension gak layan dowang.ala,tak dapat kucing u bela la haiwan lain.i ingat nak bela sugar glyder pulak.comel & boleh bawak jalan2 =D

zarifah efa pahmi said...

yup sugar glyder memang comel..tapi mahal ke??